Zithoek uitgelicht
Interieur

Nieuwe rotan salontafel

Hi lieve lezers! Misschien hebben jullie onlangs mijn blog gelezen over onze vernieuwde zithoek. Ik ben er zo blij mee! Het motiveert mij extra om (kleine) dingen aan te passen als iets steeds dichterbij komt bij wat je in je hoofd hebt. Als ik namelijk ergens op uitgekeken raak of het is niet wat ik in mijn hoofd heb, ontbreekt mij de motivatie om kleine dingen aan te passen. Bij mij is het vaak best drastisch: helemaal anders of juist op safe spelen. Herkennen jullie dit? Onze oude witte salontafel moest weg en het kleine bamboe tafeltje was dan ook maar tijdelijk. Ik heb daarna wel 100 salontafels voorbij zien komen maar 1 ding was zeker: ik wilde geen mega grote salontafel meer. Ik vond de loopruimte zo veel fijner en het leek een stuk ruimtelijker. En hoe groter de salontafel, hoe meer troep. Zo werkt dit helaas wel hier in huis.

Detailfoto rotan salontafel

Natuurlijk, retro en toch helemaal van nu

Wel was ik uit over de kleur. Het moest een salontafel in een bruintint worden. Ik vond de bamboe kleur namelijk wel warmte geven aan de zithoek omdat de rest over het algemeen zwart, wit, beige en grijs is. Toen ik deze rotan salontafel tegen kwam van Ars Longa, waren mijn twijfels meteen weg! Hij is luchtig doordat het geen “dichte” salontafel is, rond, bruin én van natuurlijk materiaal. Het model is eigenlijk best retro, wat het moderne van de bank weer een beetje afzwakt. Toch is dat natuurlijke (en retro) nog steeds een grote trend!

Zithoek overzicht rotan

Multifunctioneel inzetbaar

De salontafel heeft een diameter van 50cm en is 45cm hoog. Ten opzichte van ons tijdelijke salontafeltje is hij dus wel een stukje groter, maar het mag dan ook wel een eyecatcher zijn. Het tafeltje is trouwens ook multifunctioneel, want het is zowel een kruk als een tafel. Mocht je dus een extra zitplek aan tafel nodig hebben, kun je deze ook aanschuiven. Ook is hij zowel geschikt voor binnen en buiten, maar buiten moet hij het liefst wel op een droge plek staan. Anders zal het materiaal gaan verweren en slijten.

Woonkamer rotan

Ontwikkeling, duurzaamheid en kwaliteit staan voorop

Al sinds 1988 is Ars Longa een klein en persoonlijk familiebedrijf. Ze bieden onder andere kwaliteitsmeubelen aan voor zowel binnen als buiten. En als je hoge kwaliteit hoort, denk je duur. Maar de prijzen van Ars Longa zijn juist erg aantrekkelijk! Je betaalt hier namelijk niet voor de tussenhandel en een duur pand. Ars Longa is gevestigd in Drempt en grenst aan de Ars Longatuin. Hier kun je ook inspiratie op doen, omdat deze regelmatig wordt aangepast. Elk product is bijzonder en uniek doordat ze voornamelijk producten aanbieden van natuurlijke materialen. Naast dat ze oog hebben voor hoge kwaliteit en lage slijtagegevoeligheid, geven ze ook veel om duurzaamheid en milieu. Iets waar ik natuurlijk 100% achter sta. Want als je daar ook maar een beetje aan bij kunt dragen; doe dat! Ars Longa probeert zoveel mogelijk gerecycled hout te gebruiken. “Wij zien graag een wereld waarin niet zozeer groei, maar vooral ontwikkeling, duurzaamheid en kwaliteit voorop staan.” Dat vind ik nog eens een mooi statement!

Benieuwd naar het aanbod van Ars Longa? Neem eens een kijkje op hun webshop of ga eens langs!

*Deze blog is mede mogelijk gemaakt door Ars Longa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.