raambekleding ilumio
Interieur

Jaloezieën om jaloers op te worden

Jullie zijn wellicht al bekend met ilumio, omdat ik hier eerder mee samengewerkt heb. In ons vorige huis konden we ook wel wat nieuwe raambekleding gebruiken, maar in dit nieuwe huis al helemaal. Het was smerig en op z’n zachtst gezegd lelijk. Raambekleding doet nou eenmaal heel veel met een ruimte, dus ik kon niet wachten! Helaas moest dat natuurlijk wel even, maar dat was vooral omdat we voor montageservice hebben gekozen. Maar oh, wat ben ik blij dat we dat hebben gedaan. We zijn echt zo zo zo blij met de nieuwe raambekleding!

Jaloezieën en gordijnen

Voor in de woonkamer hebben we gekozen voor verduisterende gordijnen in combinatie met een wit houten jaloezie op maat. We hebben een enorme raampartij met schuifpui van 5 meter breed, dus er komt veel licht binnen. In de zomer kan dat ook behoorlijk zonnig en warm zijn. Hoe mooi ik inbetweens ook vind, verduisterend is praktischer voor ons. Ik heb daarentegen wel gekozen voor een lichtbeige kleur met een structuurtje, zodat ze mooi luchtig ogen. Ze passen ook perfect bij de muurkleur, het blend bijna. Daarom ogen ze veel minder grof dan ze eigenlijk zijn, want je hebt serieuze spierballen nodig voor het ophangen van deze gordijnen. Aan de buitenkant zijn ze egaal wit, dit trekt ook minder warmte aan. En dan de houten jaloezie… Ik ben echt gek op jaloezieën. Altijd als ik langs huizen loop, vind ik persoonlijk de huizen met jaloezieën en shutters vaak het mooist. Ik werd er altijd een beetje jaloers op, vandaar de titel. Het heeft gewoon een luxe, nette uitstraling. Op dit moment zijn de zwart houten jaloezieën met ladderband natuurlijk erg populair. Omdat wij al veel zwarte accenten in huis hebben én de schuifpui ook al zwart is, kozen we voor in het witte kozijn toch voor een witte jaloezie. Hierdoor is het samen met de gordijnen een fris geheel. En wit… is tijdloos en minder gevoelig voor stof. Het maakt de zithoek meteen een stuk knusser. En wil je toch lekker naar buiten kijken, dan zetten we hem open of rollen we hem omhoog. 

Aluminium jaloezieën in de keuken

In de keuken koos ik voor witte aluminium jaloezieën. Ik twijfelde erg tussen PVC of aluminium. PVC lijkt erg op hout en vind ik daarmee ook nét iets mooier. Maar de aluminium jaloezieën hadden een groot voordeel: deze kunnen gespannen worden op een draaikiep raam. Laten we die nou net hebben. Op deze manier kun je het raam open zetten, zonder dat de jaloezie naar voren gaat hangen. Hij blijft nu mooi op het kozijn zitten. Daarnaast is zowel PVC als aluminium zeer geschikt voor badkamers en keukens, omdat ze goed tegen vocht kunnen.

Verduisterende rolgordijnen in de slaapkamer

Voor op de bovenverdieping hebben we ook gekozen voor eenheid: namelijk verduisterende rolgordijnen. Omdat we lichte kamers hebben, is verduisterend wel een pré. Ik koos (natuurlijk) weer voor wit. Dit past gewoonweg overal bij en gaat mij niet vervelen. Wel koos ik voor een licht structuurtje erin, zodat ze toch nog iets specialer zijn. Het heeft weer een beetje hetzelfde effect als bij de gordijnen beneden: het maakt het verduisterende en zware iets luchtiger. De lichte kleur draagt daar natuurlijk ook aan bij. Ook deze trekken minder zon aan. Hiervoor hingen er zwarte verduisterende rolgordijnen. Die waren aan de buitenzijde wel lichter van kleur, maar trokken voor ons gevoel toch meer warmte aan. Of het tussen de oren zit weet ik niet, maar we zijn in ieder geval super blij met deze frisse keuze! Deze zijn net als de jaloezieën in de keuken op het draaikiep raam gesponnen, zodat ze niet naar voren gaat hangen wanneer het raam open staat.

Montageservice

ilumio biedt ook montageservice aan. Hier maakten wij natuurlijk gráág gebruik van. We waren (en zijn) namelijk nog vrij uitgeput van alle verhuisklussen en met een zwangere buik constant op een trap staan, is niet geweldig. Door de montage duurde de levering van sommige producten iets langer, maar dit was het dubbel en dwars waard. De montage is zó netjes gedaan. Het is gewoon een fijn idee dat alles nu door een professional gedaan is en het niet met één windvlaag naar beneden valt. Bij wijze van dan hè… Het was daarnaast ook mega snel klaar, want alles hing binnen 2 á 3 uurtjes. Dat hadden wij zelf echt niet voor elkaar gekregen. 😉

Ook toe aan nieuwe raambekleding? Neem zeker een kijkje op de website van ilumio. Wij zijn erg tevreden met hun kwaliteit en service. Net als de vorige keer hebben wij advies aan huis gekregen, zeker een aanrader! Zo weet je zeker dat het allemaal goed ingemeten wordt en dat een professioneel oog met je meekijkt. 

Ik ben benieuwd wat jullie van onze nieuwe raambekleding vinden. Let jij ook altijd op als je ergens langsloopt wat er voor raambekleding hangt? En heb je ook favorieten? Laat zeker even een reactie achter.

*Deze blog is mede mogelijk gemaakt door ilumio. Neem zeker een kijkje op hun website of vraag vrijblijvend gratis advies aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.