Hotspots

Een winkel die je niet zomaar voorbij loopt

Elke keer weer als ik er voorbij loop raak ik onder de indruk. Wat een prachtige winkel van buiten én van binnen. De eigenaren van dit prachtige karakteristieke hoekpand met glas in lood hebben letterlijk en figuurlijk de bloemetjes buiten gezet. Het is één groot feest om hier als bloemen-/interieurliefhebber binnen te stappen. Alles is tot in de kleinste puntjes verzorgd en hebberig word je zeker!

ingangbloementuin

accessoiresbloementuin

plantenbloementuin

De Bloementuin

Al sinds augustus 1997 bestaat de Bloementuin. Eerst in de wijk Oosterboer in Meppel en later ook in het centrum. Jan en Lummy zijn samen eigenaar en samen met hun kinderen hebben ze de naam bedacht. Lummy was nog maar 17 jaar toen ze in de bloemenbranche begon en heeft altijd de droom gehad een eigen winkel te hebben. Nou moet ik zeggen, die droom is denk ik dubbel en dwars uitgekomen. Wát een prachtige winkel.

nepbloemenbloementuin

statementbloementuin

overzichtsfotobloementuin

Meer dan bloemen en planten

De titel zegt het eigenlijk al, maar er zijn wel degelijk meer dingen te koop dan mooie boeketten en planten. Zo hebben ze onder andere ook merken als Des Pots, Baobab, Domani, Ecri, Doortje IJpelaar, Ortigia, Mobach, Silkka, Ester&Erik, O4Home en Claudi in het assortiment. Echt meubels verkopen ze niet, maar accessoires zijn er zeker. En dan ook de wat betere kwaliteit accessoires. Ook geven ze graag advies aan huis voor de styling.

aparteaccessoires

decoratiebloementuin

toonbankbloementuin

Styling tot in de puntjes

Ik vind zelf deze combinatie van bloemen en styling erg leuk. Zeker omdat bloemen en planten tegenwoordig weer zo’n grote trend zijn in het interieur. Wat ik dan vaak bij de meeste bloemenwinkels mis is “het zien in het geheel”. Je ziet prachtige bloemen en planten, maar dat is het dan ook. Daarom vind ik het erg leuk om te zien dat de Bloementuin hier duidelijk meer aandacht aan besteed. Dat behang, die muur, die vloer… LOVE IT.

sfeerfotobloementuin

overzichtbloementuin

behangbloementuin

Waar loop je de Bloementuin (niet) voorbij?

De Bloementuin zit gevestigd aan de Hoofdstraat 73 óf Ruskenstuk 14 (Oosterboer) in Meppel. Dus heb je een bloemetje of een plant nodig en wil je daarbij de tofste accessoires scoren? Loop deze winkel dan zeker niet voorbij (als dat al kon)!

kassabloementuin

bloemenennepbloemen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.